Hasonló punk zenekarok a last.fm-en

A last.fm egyik remek funkciója, hogy a hallgatói szokások alapján kiszámolja melyik zenekarok hasonlítanak leginkább egymásra. A hozzánk szuper hasonlónak kinevezett hat zenekar ugyan nekünk nem jutott volna az elsők között eszünkbe, de nem is állnak tőlünk távol. Nézzük a listát:

1. Rentokill

Vicces, hogy pont egy ismerős zenekart dobott ki elsőnek a last.fm. Ezekkel a bécsújhelyi srácokkal egy pár éve még sokat koncerteztünk együtt, aztán elég keményen rástartoltak a turnézásra, és mire legközelebb hallottunk róluk, már a Rise Against előzenekaraként játszottak kismillió ember előtt. Alighanem a Propagandhi lehetett a meghatározó élményük, beleértve a polkorrekt vegan szövegvilágot is, ami tőlünk elég távol áll, de ettől azért még kedveljük őket. Most épp szünetelnek, de reméljük, hamarosan folytatják.

2. NOFX

Természetesen bírjuk a NOFX-et, de a védjegyüknek számító galoppozó dobos számok helyett inkább olyan számokat kedvelünk tőlük igazán, mint a 13 Stitches, vagy a Drugs Are Good. Ezek mellett még jónéhány számot feldolgoztunk tőlük, de ezzel együtt sem hasonlítunk rájuk különösebben.

3. NoRMAhl

El kell ismernünk, hogy róluk nem sokat tudunk, azon kívül, hogy egy korrekt, veterán Deutschpunk zenekarról van szó. Az egyetlen németül éneklő német punk zenekar, amit kedvelünk, a Die Ärzte.

4. The Bones

A Bones egy elég meggyőző svéd rockandroll punk zenekar, akiknek errefelé Marci a killingscreensből a legnagyobb rajongójuk. Többet kéne hallgatnunk őket.

5. The Generators

A Social Distortion streetpunk alteregója Los Angelesből. Kiváló zenekar, cseppet sem bánjuk a párhuzamot.

6. Bombshell Rocks

Még egy tökök svéd punk rock zenekar, de az ő zenéjük inkább streetpunk, mint rockandroll punk.