2012 legjobb magyar lemezei

Mivel a magyar zenei magazinok év végi best of listáival baromira nem értünk egyet, összeállítottuk mi is a miénket. Persze mi is nagyrészt a haverjaink zenekarait toljuk, de egyrészt ezt nem is titkoljuk, másrészt ezek tényleg tök jó lemezek.

1. Kozmosz – Az Okosak Földje (EP)
Aki szokott Petőfit hallgatni, vagy tandíj ellen tüntetni, az már tudja, hogy a Kozmosz nem a világegyetem és nem is Cozombolis öccse, hanem a momentán legfrissebb és legrelevánsabb fiatal magyar punk rock zenekar. Never Mind the NER, here’s the Kozmosz!

2. Rotten Tomatoes – Seven Seagulls (LP 2012)
A lemez címében rejlő szójáték ugyan nem üt akkorát mint az ezerarcú Mester, maguk a számok viszont annál inkább. Mind a 10 szám tele van érdekes ötletekkel, tökéletesen szól és a legapróbb részletekig kidolgozták őket. Tessék meghallgatni, most!

3. thekillingscreens: Full Metal Jesus

Bár az ötszámos EP-nek még csak a négyötödét hallottuk, de ez is bőven meggyőzőtt. 2012 legszőrősebb lemezét erre keressétek:

https://soundcloud.com/thekillingscreens

Továbbá, punkabilly vonalon a Hellfreaks és a Horibillies is megjelentetett egy-egy lemezt a német Longneck Recordsnál, pop punk/easycore vonalon pedig új kiadványokkal állt elő a Reflected, a Vészkijárat, és egy rakás ügyes új zenekar, úgy mint a Have No Clue, a Mayday! Mayday!, a Crashlander és a Makeshift Promise, valamint az újra aktív Joystix is kihozott egy új számot.