2021-es összefoglaló

2021-ben volt a zenekar fennállásának 25. évfordulója, ezért végre egy igazán jó évet szerettünk volna. Erről szólt a Huszonegy.

Koncertezni szerettünk volna újra, és vártuk a járvány végét, a visszatérést a normális kerékvágásba.

De miközben régi fényképeket ástunk elő a negyedszázados megemlékezéshez a lezárások alatt, régi énekesünk Michael már két éve sínylődött koholt kémvádak alapján letartóztatva, ártatlanul egy kínai börtönben. Az elejétől fogva követtük, mi történik vele, bízva a mielőbbi szabadulásában, de márciusban lezajlott a tárgyalása is, és világossá vált, hogy ha nem oldódik meg gyorsan az ügy, akkor nagyon hosszú időre börtönben marad. Az idő vészesen fogyott, és úgy éreztük, most már nekünk is meg kell tennünk, ami zenekarként a módunkban áll, hogy segítsük az ügyét.

Júniusra megszületett a Pekingi Nyár, és gyorsan ki is hoztunk hozzá egy szövegvideót. Ennek jelentős sajtóvisszhangja lett itthon, az angol változatnak pedig külföldön, elsősorban Kanadában. A rengeteg pozitív visszajelzésen felbuzdulva egy lépéssel tovább vittük a dolgot, és csináltunk egy közösségi videót is a számhoz, amiben a világ minden tájáról rengetegen kiálltak Michael mellett.

Egy hónappal később Michael kiszabadult. A repülőtérről hazafelé tudta meghallgatni a számot (a szöveget már megkapta egy börtönbe küldött levélben korábban), és a szabadulása soundtrackjének nevezte. Ez volt 25 éves karrierünk legfelemelőbb pillanata.

Bár a pandémia még nem ért véget, de azért sikerült 3 klassz koncertet lenyomni idén, ezek közül az Instantos buli a Központi Hatalommal talán egész pályafutásunk legjobb bulija volt. Emellett novemberben kijött a Black Friday című amerikai horrorvígjáték (az Evil Deadből ismert Bruce Campbellel), aminek a soundtrackjében szerepelt a Christmas Is Canceled című számunk.

2021-ben a Spotify-on is túlszárnyaltuk az előző évet. Elképesztő belegondolni, hogy 104 országban több, mint 80 ezren hallgatták a számainkat.

Hallgassatok minket 2022-ben is! Boldog Új Évet!