Csináljunk egy klipet Michaelért!

Korábbi énekesünk, Michael Kovrig több mint 950 napja ül már ártatlanul börtönben Kínában. Nemrég hoztuk ki a Pekingi Nyár című számot, hogy felhívjuk a helyzetére a figyelmet. Ennek egyelőre csak egy szövegvideója van, ezért most szeretnénk egy lépéssel tovább vinni a dolgot, egy közösségi kollaborációs klip elkészítésével. Ahogy a trailerben látod, a szereplők úgy csinálnak, mint ha a Free Michael Kovrig feliratot adnák tovább egymásnak. Ehhez letöltheted innen a az arcképes grafikánkat, vagy ezt a könnyebben nyomtatható feliratot, vagy csinálhatsz egy kézműves sajátot is.

Egy függőleges full HD (1080 x 1920) videóra van szükségünk, amit majd négyzet alakúra vágunk, ezért úgy állítsd be a kompozíciót, hogy a fejed teteje és a felirat alja még férjen bele a négyzetbe. Ha tudsz 1080 x 1080-as négyzet alakú videót lőni (iPhone-on Clips appal lehet állítólag), akkor az még jobb. A szabadban vedd fel természetes fénynél, és minél jobb hátteret találsz hozzá, annál jobb lesz a végeredmény. A legjobb, ha a városodra jellemző hátteret választasz.

Ha szelfikamerával veszed fel, tükröződhet a video (beállításoktól függően), de ez nem probléma. Meg tudjuk fordítani.

És akkor az instrukciók és egy bemutató:

  1. Állj szemben a kamerával mozdulatlanul pár másodpercig. Ne állj túl közel, hogy beleférjen minden a négyzetre vágott videóba is!
  2. Jobb oldalra nyúlj ki a feliratért, és húzd be magad elé
  3. Tartsd magad előtt pár másodpercig
  4. Add tovább bal oldalra
  5. Állj vissza a kiindulási pozícióba pár másodpercre

Az egész videónak kb 10-15 másodpercnek kell lennie.

Ha megvan, küldd el a videót a wetransfer.com fájlküldővel a rocco@bankrupt.hu címre aug. 20.-ig.

Bármi kérdésed van, ugyanezen a címen lehet érdeklődni.