Nyári koncertösszefoglaló

Idén nyáron csak négy koncertünk volt, de mindegyik emlékezetes marad, ha különböző okokból is. Június első hétvégéjén egy osztrák és egy német fesztiválon játszottunk. A burgenlandi Reed Rockon korábban már kétszer is felléptünk. A fesztivál érdekessége, hogy a szervező srácok a helyi motoros klubbal közösen rendezik, és ezek a nagydarab bőrszerkós fazonok felügyelik a rendet. Utolsónak játszottunk, a tekintélyes csúszás miatt megfogyatkozott közönségnek, de a másnapi müncheni buli előtt bemelegítésnek teljesen jó volt ez is.

A Stustaculum az egyik legnagyobb német diákfesztivál, ami egyszerre több helyszínen zajlik Münchenben. Mi az utolsó napon főműsoridőben léptünk fel a legnagyobb színpadon, legalább 5-600 ember előtt, akiknek bejött a zenénk, mert elég látványosan jól érezték magukat. Azon ritka alkalmak egyike volt ez, amikor egy koncerten minden összejön: a helyszín, a közönség, a hangosítás, a hangulat mind tökéletesek voltak. Ez egyértelműen pályafutásunk egyik legjobb koncertje volt, ott a helye a Top 3-ban a 2004-es Toy Dolls előtti A38-as fellépéssel és a 2008-as, több ezres tömeg előtti Prestenice fesztiválos szerepléssel. A szállás is kifogástalan volt, amit azért fontos megjegyezni, mert pár éve már felléptünk Münchenben egy másik diákfesztiválon, ami után az egyetem folyosóján voltunk kénytelenek aludni, a reggel érkező egyetemistáknak nem kis meglepetést okozva ezzel.

Kaptunk egy ajánlatot, hogy július elején fellépjünk Siófokon egy új helyen. Megkérdeztük régi kedves ismerőseink, Buttholes Laci és Melinda új zenekarát, a veszprémi Radical Crusht, hogy lenne-e kedvük velünk játszani. Volt. Az elképzelés az volt, hogy majd csak lesz pár punk rocker a Balatonnál nyaraló tömegben, akik lenéznek egy ingyenes bulira, de ez nem jött be. A Radical Crush crew mellett egy szem helyi rajongónk, Viktor volt a közönségünk, de rájuk legalább nem lehet panasz. A pozitívumok: a Radical Crush jó volt, és hoztak magukkal egy remek fotóst is. Az új honlap és webshop fotóit Csabának köszönhetjük, már csak ezért is megérte.

A nyár utolsó koncertjére ismét Ausztriába utaztunk. Ezt a karinthiai St. Veit határában egy ősrégi malomban tartották, ami az egyik legkülönlegesebb punk rock koncerthelyszín volt, ahol valaha felléptünk. Meglepően sokan jöttek el megnézni a zenekarokat, így egy teljesen korrekt szezonzáró koncertet adhattunk, és ismét megnézhettük a DeeCrackst, akiknek minden alkalommal új basszusgitárosuk van, most éppen Hank a Mugwumpsból segíti ki őket. (A DeeCracks most épp Amerikában turnézik, és megjelent az új lemezük is.)

Ez volt a nyári program, folytatás ősszel, az első dátum már meg is van (Okt. 2., Dürer). Addig is csinálunk majd egy új videót és/vagy pár új számot, majd meglátjuk. A weboldalon hetente többször lesznek új bejegyzések, nézegessétek gyakran!