A Bankrupt esete a japán csajzenekar elrabolt plüssmedve dobosával

Hét éve leszerveztünk Pesten egy bulit egy japán női power pop duónak, a Yumi Yuminak. A zenekar külön érdekessége volt, hogy egy Naughty Bob nevű plüssmedve dobolt benne. (Na jó, dobgép volt, és annak a tetejére ültették a medvét, dobverőket szigszalagozva a kezéhez.) Alighanem az összes külföldi zenekaros szervezésünk közül ez volt az egyik legsikeresebb, több mint 200 nézővel. A végén viszont beütött a tragédia: valaki lenyúlta a medvét.
Ott ültünk a két keservesen zokogó japán csajjal, és próbáltuk őket azzal vígasztalni, hogy veszünk nekik helyette egy másikat másnap, de ezt udvariasan visszautasították. Bob pótolhatatlan volt. Így aztán másnap dobos nélkül távoztak, és később tájékoztatták a rajongóikat, hogy Bob Budapesten becsajozott, és a szerelmi affér folytán kilépett a zenekarból.
A sztori elég abszurd volt ahhoz, hogy gyorsan elterjedjen a neten, és hamarosan Index címlapsztori lett belőle, majd bejárta a magyar médiát egészen a Boros-Bochkor-féle reggeli rádióműsorig. 
Sajnos nem sokkal Bob váratlan távozása után a Yumi Yumi is feloszlott, de a YouTube megőrizte őket a jövő nemzedékeinek: