Új Facebook oldal dizájn: eddig minden rendben

Tegnap a Facebook felajánlotta, hogy frissítsük az oldalunkat az új verzióra, és amilyen bátran be szoktuk válllani az újdonságokat, gondolkodás nélkül meg is nyomtuk a gombot. Nem lett semmi gáz. De mik az újdonságok?
Először is, amire most mindenki panaszkodik: bevezettek egy új alapértelmezett nézetet Everyone néven, amiben nem időrendben, hanem népszerűségi sorrendben láthatók a falon a hozzászólások. Emellett viszont ott van az oldal saját nézete (nálunk: Bankrupt), amire egy kattintással át lehet váltani, vagy választható a BandPage tab is, ahol szintén időrendben szerepel minden, úgyhogy semmi pánik, ez a probléma egyszerűen megoldható.
Aztán, az oldal tetején a képgalériát a legkönnyebb elsőre észrevenni az összes újdonság közül. Nem egy spanyolviasz, de passzol oda.
Az igazi fejlesztést azonban az oldalak gazdái kapták. Az új rendszerben az oldalak is lájkolhatják és kommentelhetik egymást, és kaptak saját hírfolyamot is. Könnyebb lett váltani a személyes profil és az oldal között is. Továbbra sem lehet viszont oldalként ismerőst bejelölni, és ilyen opció valószínűleg nem is lesz, mert az már nagyon májszpészes lenne, és a Facebook nem akar a MySpace sorsára jutni. (Ezért szoktak zenekarok személyes Facebook profilt regisztrálni, de az sem jó, mert akkor meg bukják az oldal funkcióit.)
Röviden összefoglalva: ez a változás nem hasonlítható a MySpace css katasztrófájához, nyugodtan be lehet vállalni. Annál is inkább, mert márciusban már kötelező lesz, még ha addig változhat is pár részlet. (Bővebben minderről itt.)