RSS feed a Facebook, Twitter, MySpace, Tumblr és last.fm profilodra

A különböző közösségi oldalakon egyszerűen frissítheted a státuszod a blogod RSS feedjével , és így az ottani ismerőseid egyből értesülnek róla, ha frissült a honlapod. A lehetséges megoldások közül többet is kipróbáltunk már, az eddigiek alapján az alábbiakat tartjuk a legjobbnak.
A legegyszerűbb ügy a last.fm és a Tumblr, mert ezekben közvetlenül be lehet állítani az RSS feed URL-jét, és már kész is vagyunk. A last.fm-nél a Music Managerben kell az Artist News linket keresni, míg a Tumblr-en a Customize menüpont alatt található Services almenüben lehet beállítani. (“Automatically import my RSS feed” as “links with summaries”) Update: A Tumblr már nem támogatja az RSS importálást, helyette a Tumblrize WordPress plugint hasznájuk már ugyanerre.
A Facebookon több applikáció is létezik erre a célra, nekünk az RSS Graffiti jött be legjobban. Ezzel több feedet is irányíthatsz a zenekarod Facebook oldalára, ami egy kétnyelvű blog esetében, mint a miénk, igen csak praktikus. Hasonló szolgáltatásokat nyújt a Social RSS is, viszont ennél az ingyenes változat heti 3 bejegyzést dolgoz csak fel, míg az RSS Graffitinél nincs ilyen megkötés. A Facebook csoport státusz frissítéshez a Networked Blogs applikációt használjuk.
A Twitter, MySpace, és egyéb közösségi oldalak RSS-sel való frissítésére kiváló eszköz a Ping.fm. (Ennek semmi köze sincs az Apple iTunes Pingjéhez.) Egyszerűen be kell állítanod a kiválasztott közösségi oldalakhoz a belépési adatokat, majd megadni a Services/Tools menü alatt a feed URL-t. Így csak a bejegyzés címe és az URL lesz kiküldve, ha szövegidézet is kellene mellé, akkor olyan szolgáltatásokkal lehet próbálkozni, mint a Hootsuite, vagy a Twitterfeed. Mi a Hootsuite-ot próbáltuk, de nem jött be, mert lassú volt, és most már hirdetéseket is tesznek az ingyenes felhasználóik Twitteres feedjébe,
Lehetséges persze egyes közösségi oldalakat egy másikkal szinkronizálva frissíteni, például a MySpace-szel a Facebookot és a Twittert, de így nagyobb a veszélye, hogy többszörösen lesznek kiküldve a frissítések, mint a fent javasolt központosított megoldás estén.
Sajnos a magyar közösségi oldalaknál (az iwiwet és a hotdogot használjuk) még nincs lehetőség RSS feed hozzáadására, ami elég nagy hiányosság.