Punk rock zenekarok, akik hatottak ránk: The Clash

A Clash mindig is meghatározó hatással volt ránk. Ők voltak a legmenőbb zenekar a ’77-es brit punk színtéren a fogós dallamaikkal, okos szövegeikkel, lehengerlő energiájukkal és hibátlan nagyvárosi gerilla imidzsükkel. A Clash találta fel a reggae punk verzióját, hogy 23 évvel később megírhassuk a The Bridges Of Novi Sad című számunkat. Akárcsak a Bankruptban, náluk is két könnyen megkülönböztethető énekes volt, akik remekül kiegészítették egymást.
De a Clash nem csak Joe Strummerről és Mick Jonesról szólt. A basszusgitáros Paul Simonon írta és énekelte a The Guns Of Brixtont, de a dobos, Topper Headon is elő tudott állni egy akkora slágerrel, mint a Rock The Casbah. Nagy kár, hogy a belső feszültségek a karrierje csúcsán szétvetették a zenekart.
A Rancidtől a Manic Street Preachers-ig zenekarok ezrei tartoznak hálával a Clashnek a létezésükért. Ami pedig az underground punk rock zenekarokat illeti: argentin barátainkat, az Argies zenekart nem véletlenül szokták a latin-amerikai Clashnek nevezni.
(A Clash részletes története a Magyar Taraj oldalon olvasható.)

The Clash

The Clash