Magyar punk rock zenekarok, akiket kedvelünk

Bár nem sokat játszunk itthon, azért van néhány magyar punk rock zenekar, akiket kedvelünk, mert vannak közös pontok, jó zenét tolnak és jó velük játszani. Íme a lista:

Rotten Tomatoes: Ezek a srácok energikus és dallamos punk rockot tolnak, olyan példaképekkel, mint a Rancid, a Misfits, vagy a Therapy? A számaikhoz magyar és angol változatokat is csinálnak, nekünk nyilván az angol jön be jobban. Rendszeresen szerveznek le ide külföldi punk zenekarokat, (ahogy mi is tettük, mielőtt feladtuk a szélmalomharcot), és úgy általában kiváló punk rock hozzáállást tanúsítanak, ami errefelé nem túl gyakori. Eddig háromszor léptünk fel velük, és október 2.-án ismét együtt játszunk a Dürerben.

thekillingscreens: Nekik a korai amerikai punk rock a meghatározó élményük, ezért angolul énekelnek. Szintén foglalkoznak koncertszervezéssel, és szintén makulátlan a punk rock hozzáállásuk. (Mostanra felmerülhet a kedves olvasóban, hogy mégis, milyen a megfelelő punk rock hozzáállás, de ezt most nem fejtjük ki. Idővel úgyis mindenki rájön, akinek köze van a dologhoz.) Killingscreensék lemezeit is ingyen le lehet tölteni, a Budapest Not L.A. különösen ajánlott.

The Joystix: Szöszőék nem punkok, hanem skandináv rockandrollt nyomnak leginkább a Backyard Babies stílusában, de talán a glam punk meghatározás sem rossz definíció a zenéjükre. Szintén angolul tolják, és szoktak elhozni ide hasonló stílusú külföldi zenekarokat is. Régebben sokat játszottunk együtt, jó lenne majd valamikor megint.

Radical Crush: Velük még csak egyszer játszottunk, de Laci előző zenekarával, a The Buttholes-szal annak idején nagyon sokat. És a Radical Crush még jobb: Social Distortion hatások, együtténeklős magyar szövegek, lendületes előadásmód, és igen, tökéletes punk rock hozzáállás. Melinda (basszgitár) pedig már ezer éve Bankrupt rajongó.

Reflected: William kiadójának (PiaRRecords) másik büszkesége. A srácok olyan jól nyomják a melodycore-t, hogy a legutóbbi lemezüket Amerikában és Japánban is kiadták. Angolul énekelnek, fiatalok, és jóképűek, ahogy mi is.

Okvetlenül meg kell még említenünk két már sajnos feloszlott zenekart is, ők a Fürgerókalábak és a Graveyard At Maximum, akikkel rengeteget játszottunk együtt, és sok vidám emléket őrzünk velük kapcsolatban.